torsdag den 2. august 2012

Så er 'Sonja' færdig :)

Jeg havde sat mig som mål at få strikket denne babycardigan færdig den 1. august, men jeg forventede ikke at nå det. Men så blev jeg inviteret til en hyggelig dansk fødselsdag i gåraftes, så jeg fik strikket det sidste ærme mens vi hyggede os med hjemmebagte boller og lagkage :)


Jeg har valgt at kalde modellen 'Sonja' efter min mormors veninde, som strikkede hagesmækken med tulipanerne til mig, da jeg var helt lille :) 

Jeg har lavet en skitse til en opskrift, som forhåbentlig snart kommer til gratis download her på bloggen. Skal lige have taget et bedre billede og fundet nogle knapper til den. Jeg har kigget på Britts version af 'Sigga & Sigurd', og jeg kan se, at hun har strikket den i glatstrik med alle 5 knaphul. Vi har nok ikke haft samme strikkefasthed, fordi jeg måtte lukke maskerne af efter 4 knaphuller, så den ikke blev til en frakke! 

Ellers har vi travlt med OL i Lodnon i øjeblikket :) Skal ind at se håndboldherrerne spille kamp i aften. Glæder mig rigtig meget at føle stemningen! :)

3 kommentarer:

 1. Hvor er den blevet yndig!!!

  Hvordan får du strikket kraven så pænt på? jeg har lige prøvet (er igang med at lære mig selv at strikke), og jeg synes mildt sagt at det blev lidt hullet De steder hvor jeg havde lavet ind og udtagninger...

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karen Elisabeth :)

   I kraven skal du hverken lave ud- eller indtagninger. Du skal bare strikke 6 pinde ret over alle masker, så der kommer 3 riller på for- og bagsiden. Derefter starter udtagningerne som omslag (huller). Indtagninger skal du kun lave på ærmerne (efter at du har delt arbejdet til ryg+forstykker og ærmer).
   Hjalp den forklaring noget?

   Slet