onsdag den 19. januar 2011

Strikkeprojekt 1 & 2 2011 :)

Det har været lidt fredeligt her på bloggen i januar, men det betyder ikke, at jeg ikke lavet noget kreativt. Jeg har faktist allerede fået lavet to strikkeprojekter færdige :) Og så fik jeg også eeeeeendelig lavet min nye cardigan færdig, som kun har manglet kanter siden oktober.

Det første strikkeprojekt var en sweater til min søster, som hun ønskede sig. Hun fik garn og gavekort til den i julegave af mig, da jeg ikke nåede at strikke den inden jul.

Jeg må indrømme at sweateren er en efterligning af en Guðrun&Guðrun sweater, men orginalen har en gul stribe, og min søster ville have en pink-farvet stribe, så hun fik mig overtalt til at strikke en til hende. Sweateren er strikket af hvid og lysegrå 3-trådet Snældan-garn (100% uld) og Kitten mohair.

Og så er der strikkeprojekt nr. 2, som er en fødselsdagsgave til en stor pige, som fylder 7 år senere på måneden. Opskriften til toppen har jeg fundet i bogen "Vendestrik 2". Den er strikket af Kauni-garn (100% uld).

Og så var det cardiganen, som har været næsten færdig siden oktober! Den skulle klippes op og så skulle der strikkes kant, og jeg havde aldrig prøvet det, så måtte vente til jeg kom hjem til mor ;) Nu mangler den kun 3 hvide knapper, så er den helt færdig! :)

4 kommentarer:

 1. flotte! Er helt vild med G&G trøjen, og har planer om at købe en. Når jeg bliver rig. :/ Hvad med din vendstrik-pude?? Færdig med den? Jeg er i gang med én nu, synes det er SÅ sjovt, jeg kan næsten ikke lægge pindene fra mig, selv inden job mens jeg spiser morgenmad, har jeg siddet med den.. :D

  SvarSlet
 2. Tak :) Jeg har tænkt at strikke en lignende til migselv, men jeg vil have kiler i siderne, så den har en lige kant - ligesom jeg gjorde med børnesweatrene, som jeg strikkede i sommers.
  Jeg fik strikket den ene cirkel til puden, og så kom jeg ikke videre inden jul, fordi jeg havde nogle julegaver, som skulle blive færdige først ;) Jeg var ikke helt tilfreds med farvesammensætningen, så jeg tror, at jeg vil lave et nyt forsøg snart :) Jeg glæder mig til at se din pude :) Du er nemlig super god til at sætte farver sammen! :)

  SvarSlet
 3. Jeg er simpelthen nødt til at spørge, om det er muligt at lokke en opskrift ud af dig til Guðrun&Guðrun look-a-like'en med den lyserøde stribe? Den er SÅ skøn!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anja,

   Jeg har ikke nogen opskrift til den med den lyserøde stribe. Jeg strikkede en look-a-like til min søster for nogle år tilbage, men den var bare strikket efter gehør. Her er en opskrift på en sweater, som ligner lidt http://www.tova.fo/product.asp?product=102.

   Slet