søndag den 16. september 2012

Varm cardigan til vinteren (ny gratis opskrift)

Så har jeg fået lavet en opskrift/strikkevejledning til "Svigermors blomster"-modellen, som jeg har strikket et par stykker af :)


Som I kan se på collagen, så har jeg lave flere forskellige udgaver af den. De første var kun med to farver, men så ville jeg have lidt mere liv i dem, så de nyere har farvede kanter :) 

Efter endnu en forespørgsel om opskrift til den fik jeg endelig taget mig sammen til at få den lavet færdig. Jeg har haft nogle strikkenoter og diagrammer liggende siden jeg lavede den første for et par år siden, men jeg har aldrig fået laven selve opskriften færdig.

Som nogle af jer måske har lagt mærke til, så er mønsteret det samme, som til 'Julia'-modellen, som er til børn, hvor jeg har valgt at komme farver på borterne. 

'Svigermors blomster' er en størrelse S/M til voksne :)

Opskrifter ligger til gratis download under 'opskrifter' her på bloggen, men kan også downloades direkte her :)

10 kommentarer:

 1. Mange tak for sådan et fint tilbud. Jeg strikker netop den slags cardigan med Sirri garn, men manglede en "rigtig" opskrift, så jeg ikke skal strikke efter øjemål mere ;O)

  SvarSlet
 2. Tak for opskriften. Må vist hellere snart begive mig i kast med mønsterstrik, for den er jo helt fantastisk.
  MVH Rikke

  SvarSlet
 3. God strikkelyst til jer to! :)

  Til Helle: Som du kan se i opskriften, så har jeg kun brugt Sirri-garn til kanterne. Jeg har strikket med Snældan skibstrøjegarn i bundfarven og mønsterfarven. Hvis du vælger at strikke hele cardiganen i Sirri-garn, så kan det være, at strikkefastheden ikke helt bliver den samme.

  SvarSlet
 4. Hej. Lækker trøje, jeg vil forsøge mig med en udgave i 2 tråde pladegarn.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder spændende :) Jeg kunne rigtig godt tænke mig at se et billede af den, når den er færdig :)

   Slet
 5. Sen er bare så fin. Men hvor Finder jeg snældan skibsgarn? Har prøvet at Google... Har du evt et alternativ ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Lien :)

   Jeg køber mit skibstrøjegarn, da jeg er hjemme på Færøerne på ferie. Men jeg ved, at det også kan købes i nogle butikker i Danmark. Jeg tror, at Jórun Garn på Godthåbsvej på Fredriksberg sælger skibstrøjebarnet fra Snældan. Ellers kan du bruge andre garner, som har samme løbelængde, som skibstrøjegarn har, dvs. 150 meter pr 100 gr garn. Jeg har kigget lidt på garnstudio's hjemmeside, og der kan jeg se, at Alaska, Big Merino og Nepal har samme løbelængde, men de anbefaler pinde nr 5 til disse kvaliteter. Jeg ville tro, at du f.eks. kunne bruge Alaska, hvis du strikker den sammen med noget tyndt mohairgarn, så du får nogenlunde samme tykkelse som skibstrøjegarnet og de lange 'hår' :)

   Slet
 6. Hejsa.
  Du laver de smukkeste strikkerier. Er vild med Svigermors blomster og ville elske at lave den i en str. 4 år - mon den størrelse er mulig?

  Kærlig hilsen Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kristin :)

   Selvfølgelig er det muligt, men det kræver, at du laver nye udregninger ad fra strikkefastheden så at den bliver stor nok.

   Slet
 7. Hey eg sleppi ikki inn á síðuna at downloada

  SvarSlet