tirsdag den 23. april 2013

Huer

Når jeg går ingang med noget, så kan jeg som regel ikke til standse igen, hvis det er noget, som jeg synes om. Og lige nu er det huer, som jeg kan lide at strikke :) Det startede med djævlehuerne her, og nu fortsætter det med elefanthuer. Da jeg en aften googlede "hue", så kom jeg frem til dette indlæg om en super elefanthueopskrift. Jeg har set opskriften inde på Drops et par gange, men den fangede ikke rigtig min opmærksomhed, da den ikke sidder godt på hovedet på billedet. Men Rappedikkes hue ser helt anderledes ud, så den skulle prøves.


Det startede med denne hue i neonfarver i størrelsen 2 år. Jeg syntes, at den blev for kedelig, hvis jeg bare strikkede den ensfarvet, så jeg fandt garnrester frem. Huen er trikket i 4 forskellige farver fra fire forskellige garnproducenter. Det grå garn er 2-trådet Navia-garn, det neongule er Easy Care fra Mayflower, pink er Kauni-garn og det lilla er Jamieson's Spindrift. Alle garner er 100% uld, og de ligner hinanden meget i tykkelse.

Ifølge opskriften skal der hækles en kant i åbningen, men den blev meget grim og løs, så jeg valgte at strikke en ribkant i stedet, og det fungerer meget bedre.

Huen er nu hos sin ejermand (eller -pige), som faktisk stod og manglede en elefanthue, så det var perfekt :)


Opskriften er super nem at strikke efter, så jeg gik igang med hue nr. 2 med det samme. Denne gang ville jeg strikke en hue til vores baby. Jeg valgte at strikke en størrelse 6-9 mdr, og jeg forsøgte at vælge farver, som både kan bruges til en dreng og en pige. Jeg faldt for nogle sorbet-farver, som jeg havde liggende. Jeg har igen brugt grå 2-trådet Navia-garn, det neonrøde er Jamieson's Spindrift, og de turkise og gule er Kauni-garn.

Jeg valgte at strikke en gul ribkant i åbningen, men jeg syntes, at den blev lidt for piget.


Så den blev fjernet og erstattet med denne turkisfarvede kant :)

4 kommentarer:

 1. Lekkurt lekkurt. Ber til at bíleggja sær eina slíka til næsta heyst/vetur? ;)

  SvarSlet
 2. Så fine de ble! Jeg har selv sett luen på garnstudio, men syntes heller ikke den så særlig fin ut. Men det er den jo!
  God ide med ribbekantene.
  Jeg skal garantert strikke 2 stk til mine tvillinger neste høst!

  SvarSlet
 3. Den var virkelig flott! super god ide med ribbekant. Vi har selv en som ligner lidt fra Nøstebarn med ribbekant - den var super da A var lille. Håber ellers det går godt.

  Heidi / wool rocks

  SvarSlet