lørdag den 18. januar 2014

Strikkede julegaver

Jeg har de sidste år haft tradition for at strikke julegaver til de små børn i familien og vennernes børn. Ofte har det været sweatre og trøjer, men i år har der ikke været tid til de store strikkeprojekter på grund af lillemandens ankomst i sommers. Men jeg ville alligevel strikke dem nogen i julegave, da jeg ved, at forældrene bliver meget glade for det. Så I år fik de alle sammen (undtaget en, der fik make-overen her) en brølende abe (som vi kalder elefanthuen her på øerne) i julegave. Nogle fik rib-huen, som jeg tidligere har strikket nogle af ud fra denne Drops-opskrift (se her, her og her).


Nåede desværre kun at tage dette billede af den ene af ribhuerne - denne er grå og noengul med pinkfarvet kant og en anden strikkede jeg med grå bundfarve med lyserød, lyst grøn og mørk lilla striber. De var gaver til to piger.


To af drengene fik sådan en Pixie-hue, som jeg har fundet opskrift på her. Jeg har dog modificeret den lidt. Som I kan se, at har denne fået en noen-grøn kant, mens den anden fik en stærk turkisfarvet kant. Jeg synes, at huen sidder rigtig godt og børnene ser også rigtig søde ud i dem :) Og så er det også et STORT plus, at de er super nemme at strikke :)Jeg har en masse Supersoft-garn, som jeg gerne vil strikke op (så jeg har en undskyldning for at købe mere ;). Jeg fandt ikke rigtig nogen opskrift, som kunne bruges, så jeg gik igang med at lave en selv :) Det blev til disse huerne, som er strikket med dobbelt tråd på pinde nr 3,5 og 4. Jeg synes, at de blev rigtig fine og de sidder rigtig godt. Jeg fik strikket 4 stykker af dem, og jeg glemte selvfølgelig at få taget billede af dem alle. Dem på billedet har jeg strikket til lillemanden (den lille), og den store en til en venindes søn (str. 2 år).


Dette var første forsøg med min hjemmebryggede opskrift, og som I kan se, så blev  den for bred i forhold til længden. Jeg strikkede så en ny i samme størrelse (6 mdr.) i samme farver til en datter af nogle venner :)

1 kommentar:

  1. Sikke nogle lækre huer! Jeg har også strikket Trudes Pixielue nogle gange, den er så fin og nem!
    Men vil du dele din opskrift på den anden?? Vil gerne strikke en, der giver lidt flere muligheder ift mønster end man kan lave i rib.. :)

    SvarSlet