lørdag den 10. marts 2012

Opskrift på elefantsweateren 'Tóki' :)

Så er opskriften på elefantsweateren klar :) Jeg har valgt at kalde den 'Tóki', da den er strikket til en lille fyr med det navn :)

Opskriftes kan downloades her :)


Jeg tror, at opskriften vil være passende for øvede strikkerer, da den ikke er så simpel som andre af mine opskrifter. Den største udfordring er nok, at man må sno trådene på bagesiden ret tit, fordi der er ofte langt imellem mønstermaskerne (op til 15 m!).

God strikkelyst! :)

11 kommentarer:

 1. Tak! Hvor er det flot at du bare deler opskriften. Glæder mig til at få tid til, at prøve den af :-)

  SvarSlet
 2. Jubii... den må jeg bare strikke :)
  Må også se at få downloaded den anden når nu du har lavet den mindre :)
  KH Micha

  SvarSlet
 3. Forresten når nu der står ca. 2 år, tror du så godt min søn på 2 år og et par måneder vil kunne passe den eller bliver den for hurtig for lille?
  KH Micha

  SvarSlet
 4. Til Micha: Ja, jeg tror, at din søn til passe den, fordi den er ret stor. Den er ca. 34-35 bred og 38 cm lang, så det er næsten en størrelse 3 år. Jeg vælger altid at strikke lidt stort, fordi det er så ærgeligt når de kun kan passe det i en meget kort periode.

  SvarSlet
 5. Tusind tak for svar, er allerede i gang, dog desværre i acrylgarn da jeg ikke havde andet... ville så gerne prøve at strikke den i sjældan garn som du, men kan ikke finde det nogle steder andet end på udenlandske sider...
  Så må bare blive i det.. for den er altså for skøn... har forresten givet nogle andre skønne kvinder et tip om dine dejlige opskrifter, håber jeg er ok :)
  KH Micha

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er selvfølgelig i fineste orden :)

   Med hensyn til garn, så har jeg heller ikke fundet nogen butik i Danmark :/ Men det er bare 2-trådet uldgarn.....Shetlandsuld ligner utrolig meget, så den kan sagtens bruges :) Så længe løbelængden er nogenlunde den samme, så kan du bruge det garn, som du har lyst :) Den orange og grønne farve i elefantsweateren er shetlandsgarn, og det brune tror jeg var en rest af noget Navia-garn. Jeg ved, at Navia-garn forhandles mange steder i Danmark, så det burdte du få fat i et eller andet sted. Men som sagt, så kan andre garntyper også bruges.....jeg bruger bare Snældan, fordi det er billigt (ca. 23 kr. for 50 gr farvet garn og 40 kr. for 100 gr naturfarvet garn), og så kan jeg også godt lide kvaliteten.

   Slet
 6. Er allerede i fuld gang, og må lave en i noget ordentligt garn, når jeg kan få fingre i noget, har desværre kun acrylgarn der passer i løbelængden hjemme.. :)
  Den er altså bare så fin.. er virkelig solgt :)

  Forresten skal til og købe mig et knit pro pindesæt.. og kan se du har haft lavet etui til sådan nogle, kan du lokkes til at sy et mere og hvad koster det?
  KH Micha

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan godt lokkes til at sy flere etui'ier til KnitPro-pindene.....problemet er bare, at jeg bor i London i øjeblikket, og jeg havde ikke mulighed for at tage symaskinen med :/ Men jeg flytter tilbage til Danmark i august, så da kan jeg sy flere :) De koster 200 kr./stk.

   God strikkelyst :)

   Slet
  2. uha så må jeg se om jeg kan vente så længe, men mon ikke jeg kan det :)
   Vidste jo godt du var i London havde bare lige glemt det :)
   Er nået til 4 elefantrække, men den bliver meget stor, strikker det jo i noget andet garn, så måske han kan passe den om et års tid, men altid godt at have noget fedt til gode.
   KH Micha

   Slet
 7. Hej Rannvá skal man fortsætte med at tage ind i halribben? Synes den bliver så løs, når jeg har lukket af?
  KH Micha

  SvarSlet
  Svar
  1. hov der skulle stå halsribben :)

   Slet