lørdag den 29. oktober 2011

Så var jeg tilbage! :)

Så var jeg tilbage i DK efter en super god tur i London sammen med lillesøs! :) Vi var derover i 8 dage, så vi fik oplevet en del. Ellen Kathrine skrev en kommentar til mit sidste indlæg, hvor hun sagde, at hun glædede sig til at høre, hvad jeg ville anbefale at gøre i London, fordi hun skal derover engang i november. Så her kommer min liste over det, som jeg synes man skal opleve i London:Shopping: Alle havde anbefalet Oxford Street som den store shopping-gade, men jeg må indrømme, at vi blev meget skuffede. Der var rigtig mange kedelige butikker, og også mange af de butikskæder, som vi kender her fra Danmark. Istedet tog vi metroen til Shepherd's Bush, hvor shoppingcenteret Westfield ligger. Der var der rigtig mange gode butikker, men de var ikke billige. Ellers shoppede vi mest på Kensington High Street. Men vi shoppede ikke vildt meget, fordi vi ville hellere bruge tid og penge på at opleve byen :)

Sightseeing: Vi valgte at købe adgang til nogle ting på forhånd gennem denne hjemmeside, som f.eks. en bustur gennem London, London Eye og Madame Tussauds. Det var meget nemmere, fordi så slap man nogle gange for at stå i kø til at få adgang til oplevelserne. Busturen kan helt sikkert anbefales, fordi den giver et godt overblik over byen, og med i prisen var også en båtur på Thames'en. Vi valgte at tage en tur i London Eye en aften, hvor vejret var meget klart, så vi kunne se rigtig langt. Udover det besøgte vi også Tower of London, hvor de kongelige boede i gamle dage, og der opbevarer de også kronjuvelerne. Og så var vi selvfølgelig også en tur forbi Buckingham Palace, Westminster (og Big Ben) og Westminster Abbey :)

Museum: Jeg må indrømme, at jeg ikke er så vild med at gå på museum, så vi besøgte ikke så mange. Vi var dog forbi på The Victoria & Albert Museum, som var rigtig spændende, fordi der var rigtig mange forskellige ting, og lige nu er der en udstilling med postmoderne kunst. Deres kantine sælger også rigtig god mad, og man kan sidde og nyde maden i rigtig flotte omgivelser :) Min lillesøster er helt tosset med alt, som har med 2. verdenskrig at gøre, så vi besøgte også The Imperial War Museum, og det var HELT vildt spændende! Der var så meget af alt, som har med krig at gøre! Og så havde de også en udstilling med hvordan det var for dem, som var tilbage i England under kringene. Man kan se film, besøge et hus, som er indrettet, som det ville have set ud dengang, du kan se, hvilken mad de spiste, du kan opleve, hvordan børnene oplevede krigen......og rigtig meget mere! Helt sikkert et besøg værd! 
Og det gode med de britiske museer er, at der er næsten altid gratis adgang :)

Markeder: Notting Hill området er meget smukt, så der gik vi bare lidt rundt. Portobello-markedet ligger også der, og det siges, at det skal helst opleves i weekenden. Vi var der på en mandag, så der var ikke så meget gang i den, men det var meget hyggeligt alligevel. Hvis du er i London på en søndag, så skal du helt sikkert forbi markedet på Brick Lane i Østlondon. Man kan gå til markedet fra Liverpool Street metrostation. Det en lang gade (Brick Lane), som om søndage forvandles til et super spændende marked med alt mellem himmel og jord! Og der er også mad at få fra hele verden! Kig endelig forbi i Food Hall ved Truman bryggeriet. Markedet på Covent Garden er også spændende og flot, men vi havde desværre ikke så god tid til at opleve det.

A night out: Vi valgte at tage til Soho en aften, fordi vi ville gerne opleve nattelivet. Soho er en sjov og spændende bydel, hvor der altid sker en masse. Jeg tror også, at Chinatown ligger i Soho, og der var der rigtig mange restauranter. Andre aftener valgte vi at stå af metroen på Leicester Square eller Piccadilly Circus, og der skete der hele tiden et eller andet. Den ene aften endte vi på Trafalgar Square, hvor de viste Jerry Maguire på storskærm, og vi kunne se med helt gratis! :)

Parker: Der findes rigtig mange gode parker i London, men vi havde desværre ikke tid til at besøge dem alle. Vi besøgte parken, som er mellem Westminister og Buckingham Palace (kan ikke huske, hvad den hed.....måske St. James' Park), Kensington Gardens, Hyde Park og Holland Park. Holland Park ligger i Notting Hill og er meget hyggelig. Den har rigtig mange træer og små stier. Hyde Park er rigtig stor, så vi fik kun oplevet en lille del af den, men der findes mange forskellige ruter i den. I Kensington Gardens ligger Kensington Palace, hvor prinsesse Diana boede. Parken er rigtig flot, og der er rigtig mange spændende fugle i den :) 

Andet: Den sidste dag vi var derover, så mødtes vi med en veninde, som bor i London, og hun anbefalede, at vi tog til Angel, som en er bydel i Østlondon. Det var et meget hyggeligt område, hvor vi sad og hyggede os på The Breakfast Club i flere timer, og der fandt jeg også en spændende garnbutik, som hedder Loop

Som sagt, så havde vi en super god tur, og London er helt sikkert en by, som vi vil besøge igen! :)

1 kommentar:

  1. Tak for gavekortet - det var utroligt sødt af dig :-)) Oxford Street..sucks !!

    Bedste hilsner / V

    SvarSlet