fredag den 19. oktober 2012

Hjemmelavet toffee og lakridssovs

Da min lillesøster for nyligt fik sit eget, ønskede jeg at give hende en lidt anderledes gave. Hun arvede nogle af mine gamle ting, som hun kunne bruge - i hvert fald i starten, men hun skulle også få noget nyt - gerne hjemmelavet :) 


I noget tid har jeg googlet på nettet efter opskrifter med lakrids. Jeg har en stor svaghed for lakrids, men da mange lakridsprodukter er ret dyre, så har jeg forsøgt at finde opskrifter på nettet. Efter et par timer fandt jeg denne opskrift med Haribo Piratos til salt lakridssirup og Haribo Rotella til sød lakridssirup. Den søde lakridssirup blev til en klumpet grød, men den salte blev til en rigtig dejlig lakridssovs, som smager rigtig godt til vaniljeis. Den skulle min søster have, så jeg kom den i et flaskeformet glas :)

Når jeg nu var igang med at prøve nye opskrifter, så skulle denne opskrift på karamel af kondenseret mælk også prøves. Jeg var lidt skeptisk, fordi opskriften går ud på, at du kommer en dåse kondenseret mælk i en gryde med vand, og lader den stå og koge i 3 timer! Når dåsen så har afkølet i godt en time åbnes den, og mælken er blevet til lækker karamel! Lyder næsten som noget trylleri, men den er god nok! ;) Min karamel blev bare ret tyk, så jeg vil betegne den som toffee istedet. Den smagte kriminelt godt, og den var jo super nem at lave! Nu hvor jeg skulle vente hele 3 timer på den, så valgte jeg at koge to dåser samtidig. Den anden dåse kom jeg i et glas, og det fik min søster sammen med lakridssirupen.
Hun blev rigtig glad og har meldt tilbage, at indholdet af begge glas smagte rigtig godt ;)

God weekend! :)

5 kommentarer:

 1. Kondenseret mælk til karamel er totalt genialt, hold dig ikke tilbage...

  SvarSlet
 2. Eneste jeg er redd for når man koker karamel på den boksen, er at boksen skal sprenge... For det ville ikke vært særlig godt:D

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal du ikke være bange for Trine - ikke så længe du har dåserne under vand. Vandet skaber nemlig et modtryk, så der ikke sker nogle ulykker i køknet ;)

   Slet
 3. Man skuldi verið nærri so man kundi smakkað :)

  SvarSlet
 4. Man skal bare huske at putte låg på gryden. Camille Plum havde et uheld med det for en del år siden. Gryden kogte tør og dåsen steg til vejrs og eksploderede i em-hætten. Et legendarisk svineri, skulle det have været;-). Jeg har også gjort det flere gange og det er jo både lækkert og nemt. Lidt dyrt i energi, måske:)

  SvarSlet