lørdag den 20. oktober 2012

Meget specielt garn

For nogle år siden fik jeg rigtig meget garn af min svigermor og min svigermoster. Det var garn fra deres mor, som hun havde fået spundet på et spinderi for mange år siden. Jeg var meget beæret over, at jeg kunne arve garnet, fordi det er jo noget helt specialt garn. Det er 100% færøsk uld, og sådan noget garn er ikke til at få fat i i dag. Derfor har jeg længe tænkt over, hvad garnet skulle bruges til, fordi det skulle være noget helt specielt.


Da jeg var på biblioteket sidste gang, faldt jeg over et strikkehæftet 'Strik til de små nr. 11' efter Lene Holm Samsøe. Der fandt jeg denne frakke, som jeg synes er rigtig sød. Da svigermor fik det første barnebarn for snart et år siden, så tænkte jeg, at det ville være en god idé at strikke frakken af noget af garnet. Så kunne jakken være noget, som de små i familien kunne arve fra hinanden :)


Så nu er jeg gået igang. Garnet er ikke vasket, så det var lidt underligt at strikke, og arbejdet blev også ret stift. Så jeg valgte at vaske det for at se, om det kunne bruges. Det kunne det heldigvis :) Jakken strikkes i perlestrik, og jeg har dobbelt tråd på pinde nr. 7 for at få den rigtige strikkefasthed.


Inden jeg strikker videre har jeg valgt at vaske garnet. Det gør, at det bliver meget nemmere at strikke. Så nu ligger det her, så noget af fedtet kan komme ud, så det bliver blødere :)

3 kommentarer:

 1. Hvor er den fin, jeg ville nogen gange ønske at jeg var lidt bedre til det der strikkeri men jeg må nok erkende at det bliver jeg aldrig, så jeg må glæde mig over andres skønne strikkerier:O)
  God lørdag aften
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Øvelse gør mester! ;) Du er jo super god til mange andre ting Eva! Elsker jeres møbler og lamper! I er virkelig gode til at få nyt liv i gamle sager! :)

   Slet
 2. Hvor er det en god idé at lade noget af garnet komme tilbage i form af en skøn, skøn frakke.

  SvarSlet